De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen accepteert geen homohuwelijken

Polen accepteert geen homohuwelijken of adoptie van kinderen door homoparen, zei de leider van de heersende conservatieven van het land in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van aankomend weekend.

homohuwelijken

Maar Jarosław Kaczyński, wiens regerende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) op zoek is naar een tweede termijn in een stemming op zondag, stond erop dat zijn partij vrijheid, tolerantie en democratie voorstaat.

Wet en Rechtvaardigheid ondersteunt sterk traditionele waarden, een houding die heeft geholpen om steun te winnen in een land dat overwegend rooms-katholiek is.

Kaczyński vertelde dinsdag tijdens een verkiezingsconventie in Warschau dat de Europese beschaving altijd op het christendom is gebaseerd.

“Deze beschaving wordt aangevallen vanuit een westelijk deel van onze grenzen en we moeten ons hier verdedigen,” vertelde Kaczyński aan aanhangers.

Hij voegde eraan toe: “Er is een verschil tussen tolerantie en bevestiging … Er zullen geen homoseksuele huwelijken zijn; er zal geen adoptie van kinderen zijn [door homoparen]; er zal ook geen euthanasie zijn. We moeten ons hiertegen verdedigen.”

Kaczyński beweerde dat de aartsrivaal van zijn partij, de oppositie Burger Coalitie groepering, Polen de vrijheid van godsdienst wil ontnemen en politieke correctheid wil afdwingen door middel van wettelijke sancties.

“Een PiS-regering is een regering van vrijheid op alle gebieden, een regering van vrijheid, tolerantie en democratie,” voegde Kaczyński toe.

Polen gaan naar de stembus om te stemmen bij de parlementsverkiezingen op zondag en zullen 460 parlementsleden en 100 senatoren kiezen voor een termijn van vier jaar.

Volgens de laatste peilingen lopen de heersende conservatieven van het land voor op een oppositie die in afzonderlijke blokken is verdeeld.

Source: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl