De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Aandringen op zaligverklaring van de ouders van de Poolse paus

De Poolse rooms-katholieke kerkelijke autoriteiten hebben het licht op groen gezet voor de zaligverklaring van de ouders van de in Polen geboren paus Johannes Paulus II.

Het aartsbisdom Kraków mag zich nu inzetten voor een zaligverklaringsproces om de ouders van de paus op gang te brengen, aldus pater Paweł Rytel-Andrianik, woordvoerder van de bisschoppelijke conferentie, het centrale gezag van de katholieke kerk in Polen, op woensdag.

Rytel-Andrianik zei: “Het episcopaat heeft ermee ingestemd dat het aartsbisdom Kraków het proces van zaligverklaring van de ouders van Johannes Paulus II – Karol Wojtyła en Emilia Kaczorowska – in gang zet.

Hij voegde eraan toe: “Dit maakt het mogelijk om de Heilige Stoel toe te spreken met een verzoek om het proces op diocesaan niveau te starten”.

In de katholieke Kerk is de zaligverklaring een stap in de richting van een mogelijke heiligheid.

De vader van de paus, Karol Wojtyła, is een kleermaker van beroep. Hij brengt 27 jaar door in het Oostenrijkse leger in een tijd waarin Polen wordt opgedeeld door Rusland, Pruisen en Oostenrijk. Na zijn legerdienst werd hij ambtenaar.

Emilia Wojtyła née Kaczorowska kwam uit een ambachtelijke familie.

Karol en Emilia trouwden in 1906. Ze kregen drie kinderen. Edmund, de oudste, wordt arts. Hun dochter Olga Maria overleed kort na haar geboorte in juli 1916. Het derde kind was Karol Józef, de toekomstige paus.

Paus Johannes Paulus II leidde de rooms-katholieke kerk van 16 oktober 1978 tot zijn dood op 2 april 2005.

Hij was de derde oudste paus in de geschiedenis en werd in 2014 tot heilige verklaard.

Bron: IAR, Polish Radio ((English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl