De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Het Poolse oppositieblok onthult Premier keuze

Het grootste oppositieblok van Polen, de Burger Coalitie, noemde dinsdag de vice-parlementsvoorzitter Małgorzata Kidawa-Błońska als hun keuze voor premier na de verkiezingen van volgende maand.

Premier

Grzegorz Schetyna, leider van het Burger Platform (PO), de grootste oppositiepartij van het land, zei tijdens een campagnebijeenkomst dat Kidawa-Błońska een natuurlijke keuze is voor de regeringsleider, omdat ze een vooraanstaand parlementariër is, “een succesvolle vrouw en moeder”, en een persoon die een goede verstandhouding weet op te bouwen met mensen van verschillende achtergronden.

“Waarom hebben we dit idee niet eerder bedacht?” Zei Schetyna. “Het is zo duidelijk.”

Hij zei ook dat Kidawa-Błońska, die uit Warschau komt, “weet van het leven en weet wat de Poolse gezinnen nodig hebben” en dat ze zich bewezen heeft in haar rol als vicevoorzitter van de Sejm, het lagere huis van het Poolse parlement, en ook toen ze het huis kort leidde van juni tot november 2015.

“Ze werkt altijd aan het vinden van een consensus voor het welzijn van het Poolse volk, wat mogelijk te danken is aan haar genen,” zei Schetyna, en voegde eraan toe dat een van Kidawa-Błońska’s overgrootvaders, Stanisław Wojciechowski, een voormalige Poolse president was, en een andere, Władysław Grabski, in de jaren twintig van de vorige eeuw minister-president was.

“Geen van hen werkte voor één enkele partij, maar voor Polen als geheel, net als Małgorzata,” zei Schetyna.

De Polen zullen bij de parlementsverkiezingen op 13 oktober stemmen.

Na vier jaar aan de macht te zijn geweest, hoopt de Poolse regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij op een tweede termijn.

Premier Mateusz Morawiecki zei vorige maand in een media-interview dat zijn heersende conservatieven nog moesten beslissen wie de regering zou leiden als ze de stemming van oktober zouden winnen.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl