De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse senatoren OK cash boost voor gepensioneerden

Poolse senatoren steunden op vrijdag een plan om gepensioneerden een geldinjectie te geven, een stap die beloofd werd door de heersende conservatieven van het land als onderdeel van een nieuw pakket aan voordelen.
pensioen, bonus,

Pixabay.com – afbeelding Arcaion CC0

De maatregel werd aangenomen in een 81-1 stemming met twee onthoudingen in het Hogerhuis van het parlement, meldde staatsnieuwsagentschap PAP.

De wetgeving, die eerder overweldigend werd goedgekeurd door de lagere kamer van het parlement in Polen, gaat nu naar de president voor ondertekening.

Een totaal van 10,7 miljard złoty (EUR 2,5 miljard, USD 2,8 miljard) in extra handouts zal in mei worden uitbetaald aan meer dan 9,7 miljoen gepensioneerden onder het “Pension Plus” -initiatief van de overheid, vertelde Elżbieta Rafalska, de minister voor familie, arbeid en sociale zaken. beleid, vertelde vorige maand op een persconferentie.

De betalingen worden eenmalig aangeboden en zijn in beide gevallen gelijk aan het minimale maandelijkse pensioen van PLN 1.100 bruto, zei Rafalska.

De uitbetalingen maken deel uit van een ambitieus nieuw pakket van toezeggingen van de overheid, onthuld door de conservatieven van Polen tijdens een partijcongres eind februari.

Premier Mateusz Morawiecki heeft gezegd dat Polen’s gepensioneerden in de toekomst regelmatige jaarlijkse cash-boosts kunnen verwachten als zijn regerende conservatieven aan de macht blijven.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl