De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse regering keurt nieuwe voordelen goed voor moeders met vier kinderen

De Poolse regering heeft dinsdag plannen aangenomen, om speciale minimumpensioenen te betalen aan moeders van vier of meer kinderen.
Toeslagen

foto NBP.pl

Premier Mateusz Morawiecki vertelde op een persconferentie dat het nieuwe “Mum 4 plus” -programma van zijn regering ten goede zou komen aan “moeders en grootmoeders die hun leven hebben gewijd aan het opvoeden van kinderen” en “dankbaarheid en respect” verdiende van de samenleving en de staatsautoriteiten.

Elżbieta Rafalska, de minister voor gezins-, arbeids- en sociaal beleid, vertelde verslaggevers dat het nieuwe sociale bijstandsprogramma van de regering was bedoeld om het probleem op te lossen van vrouwen die ten minste vier kinderen hebben grootgebracht en opgevoed maar geen recht hadden op een minimum staatspensioen.

De nieuwe ‘pensioenen voor moeders’, die vanaf 1 maart worden aangeboden, zullen naar verwachting bijna 90.000 burgers ten goede komen, volgens Rafalska.

Ze worden uitbetaald aan vrouwen die de pensioengerechtigde leeftijd van 60 jaar hebben bereikt, meldde het Poolse persbureau van de openbare omroep, het IAR-persbureau.

De regering is van plan om de komende tien jaar ongeveer 11 miljard złoty (EUR 2,57 miljard, USD 2,92 miljard) uit te geven voor de nieuwe moeder bijstand, aldus het persbureau.

Dit jaar is ongeveer 801,3 miljoen złoty gereserveerd voor dit doel, meldde IAR.

Bron: IAR/PAP, The News.pl {English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl