De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse ex-financiële toezichthouder, zes anderen aangehouden

Een voormalig hoofd van de financiële toezichthouder van Polen werd donderdag aangehouden te midden van beschuldigingen van het negeren van zijn taken.
toezichthouder financien

De zetel van KNF en UKNF op ul. Piękna 20 in Warschau – auteur Adrian Grycuk CC BY-SA 3.0 pl

De verdachte, alleen geïdentificeerd als Andrzej J. onder de Poolse privacywetgeving, werd aangehouden als onderdeel van een onderzoek naar ambtenaren die de noodlijdende kredietunie SKOK Wołomin onder toezicht hielden van 2012 tot 2014, meldde het Poolse persbureau IAR.

Zes ex-ambtenaren op hoog niveau van financieel toezicht die ooit onder Andrzej J. werkten, werden ook op verzoek van openbare aanklagers aangehouden door het centrale bureau voor corruptiebestrijding (CBA) van Polen, meldde IAR.

Ewa Bialik, een woordvoerster van het Openbaar Ministerie, vertelde de Poolse radio dat alle zeven verdachten werden geconfronteerd met aanklachten wegens witteboordencriminaliteit.

“Uitgebreid en zorgvuldig verzameld bewijs suggereert dat de gedetineerden het misdrijf begingen door hun plicht te verzaken, in verband met hun taken bij de Financiële Toezicht Autoriteit (KNF) in 2013-2014, met het oog op het behalen van aanzienlijk financieel gewin ten nadele van het Bank Garantiefonds en Depositihouders,” zei het Poolse Openbaar Ministerie in een verklaring.

Andrzej J. was van medio oktober 2011 tot oktober 2016 hoofd van de Poolse financiële toezichtautoriteit, meldde het PAP-persbureau.

Bron: PAP/IAR, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl