De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De luchtkwaliteit in Polen is de slechtste van Europa

Het hoofd van de Algemene Rekenkamer van Polen (NIK), Krzysztof Kwiatkowski, heeft gezegd dat Polen de slechtste luchtkwaliteit heeft in Europa, meldde het Poolse persbureau PAP.

In een vrijdaggesprek met journalisten voorafgaand aan een debat bij de COP24 klimaattop in de zuidelijke stad Katowice, zei Kwiatkowski dat luchtvervuiling de grootste beschavinguitdaging van Polen is en dat bestrijding van smog de ‘absolute prioriteit’ van het land moet zijn.

Onder verwijzing naar het nieuwe rapport van de centrale rekenkamer, zei Kwiatkowski dat Polen de hoogste niveaus van benzopyreen en zwevende deeltjes op het continent had.

Hij zei: “Het feit dat van de 50 meest vervuilde steden in Europa 36 zich in Polen bevinden, is het beste probleem.”

Kwiatkowski noemde slechte coördinatie en onvoldoende financiering als de grootste hindernissen voor de aanpak van smog in Polen.

De inspanningen van de Poolse regering om smog te bestrijden

Aleksander Brzózka, woordvoerder van het ministerie van Milieu, vertelde PAP dat de Poolse regering het probleem niet opsomt. Daarom lanceerde het in september het programma Clean Air. Het initiatief omvat subsidies en leningen voor de thermische isolatie van huishoudens en de upgrade van verwarmingsinstallaties.

Ongeveer PLN 103 miljard (EUR 24,04 miljard, USD 27,33 miljard) moet worden besteed aan het terugdringen van luchtvervuiling onder het initiatief in de komende 12 jaar.

In een toespraak in de zuidelijke stad Racibórz op vrijdag zei de Poolse president Andrzej Duda: “Klimaatbescherming is de zorg van elk huishouden, elke boerderij.”

Hij voegde eraan toe: “Mag elke inwoner opnieuw denken voordat ze hun huizen met afval of plastic verwarmen,” meldde PAP.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl