De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Meer dan 2,7 miljoen Polen achter op schuldaflossing

Meer dan 2,7 miljoen consumenten in Polen zijn achter bij het afbetalen van hun schulden, hebben nieuwe gegevens aangetoond.
schulden

foto bankier.pl

De Polen zijn samen 73,3 miljard złoty (EUR 17 miljard, USD 19 miljard) in de rode cijfers vanaf het einde van het derde kwartaal van dit jaar, meldde de krant Rzeczpospolita, onder verwijzing naar een studie van gegevensleverancier BIG InfoMonitor.

De totale schuld steeg met 2,4 miljard złoty vanaf het tweede kwartaal en met ruim 10 miljard złoty vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, volgens de studie.

Ongeveer 400 Polen hebben elk een schuld van meer dan 1 miljoen złoty opgebouwd, zei Rzeczpospolita.

De totale som van de niet-leenverplichtingen van Polen, inclusief onbetaalde rekeningen en alimentatie, is het snelst gegroeid, en bereikte bijna 40 miljard złoty aan het eind van het derde kwartaal, 7,2 miljard meer dan een jaar eerder.

Elżbieta Mączyńska, voorzitter van de Poolse Economische Vereniging, een vereniging van economen, vertelde Rzeczpospolita dat de trend te danken was aan een groeiende consumentencultuur in Polen en mensen die probeerden “de Joneses bij te houden”.

Mączyńska voegde eraan toe dat de groeiende ambities van consumenten soms hun financiële middelen te boven gingen.

Bron: Rzeczpospolita, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl