De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Staking geschorst, maar meer LOT vluchten geannuleerd

De nationale luchtvaartmaatschappij van Polen, LOT, zei dat het zeven vluchten naar en van Polen op zaterdag annuleerde vanwege verstoringen veroorzaakt door een staking van de werknemers en door personeel met ziekteverlof.

Luchtvaart

De annuleringen zouden naar verwachting van invloed zijn op passagiers die naar Warschau vliegen vanuit Tokio en Seoul, onder de andere bestemmingen. Ook getroffen werden reizigers die van Warschau naar Newark, New Jersey vlogen, meldde het Poolse PAP persbureau, daarbij verwijzend naar een woordvoerder van LOT, Konrad Majszyk.

Ondertussen besloten stakende werknemers vroeg op zaterdag om hun negen dagen durende protest over de loon- en arbeidsomstandigheden, na zeven uur praten met het management, op te schorten.

Als resultaat van de besprekingen kwamen de LOT-managers, die de staking eerder als ‘illegaal’ bestempelden, overeen om twee vakbondsleiders te laten herintreden: Monika Żelazik, het hoofd van een vakbond die cabinepersoneel bij de luchtvaartmaatschappij vertegenwoordigt, en Adam Rzeszot, de leider van de pilotenvakbond – en 66 andere personeelsleden die ontslagen waren vanwege hun deelname aan het protest, meldde het Poolse persbureau voor de IAR van de openbare omroep.

Enkele tientallen mensen namen op zaterdag deel aan een rally, bijeengeroepen door de vakbond OPZZ buiten het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Warschau, om solidariteit te tonen met protesterende LOT-medewerkers.

Gesprekken tussen de LOT unionisten en het management van de luchtvaartmaatschappij werden verwacht op maandagochtend, met de staking officieel opgeschort tot 14.00 uur die dag.

LOT annuleerde op vrijdag 16 vluchten van en naar Polen omdat de staking door cabinepersoneel en piloten zijn negende dag was ingegaan.

De door de staat gerunde luchtvaartmaatschappij annuleerde donderdag 10 vluchten vanwege een gebrek aan bemanning te midden van een staking, aldus een woordvoerder.

Twaalf vluchten van en naar Polen werden woensdag geannuleerd.

De Poolse luchtvaartmaatschappij begon vorige maand met het verkopen van kaartjes voor zijn nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Warschau en Miami die in juni volgend jaar van start gaat.

LOT zei vorig jaar het doel was om in 2018 tot 10 miljoen passagiers te vervoeren, tegen 6,8 miljoen in 2017.

Bron: PAP/IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl