De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe Poolse luchtvaartgroep komt van start

Een nieuwe Poolse luchtvaartgroep op basis van de nationale luchtvaartmaatschappij LOT is van start gegaan nadat de activa van vier toonaangevende binnenlandse luchtvaartbedrijven op woensdag aan haar waren overgedragen.
LOT

Dreamliner LOT – afbeelding Twitter.com

Het nieuwe staatsbedrijf De Poolse Luchtvaart Groep (PGL), begiftigd met een kapitaal van 2,5 miljard złoty (EUR 580 miljoen, USD 670 miljoen), verenigt de grootste luchtvaartdienstverleners van het land onder leiding van LOT Polish Airlines.

De groep omvat de dienstverlener LOT Aircraft Maintenance Services; LS Airport Services, een aanbieder van gronddiensten voor passagiers; en vliegtuigreparatiebedrijf LS Technics, hebben leidinggevenden gezegd.

Vandaag is een speciale dag voor de Poolse luchtvaart! ✈️ @LSASaero en #LSTechnics
samen met #LOT i @LOTAMS #ŁączymySiły en we beginnen de samenwerking in #PolskaGrupaLotnicza ✈️ #PGL #lotnictwo
#branżalotnicza pic.twitter.com/TIXaSIKXDK

— LS Airport Services 🇵🇱✈ (@LSASaero) October 10, 2018

De samenstellende bedrijven “zullen dezelfde doelen en winstgevende groeistrategie delen onder één geïntegreerde structuur en een gemeenschappelijk managementcentrum”, zei de Poolse luchtvaartgroep in een verklaring die op woensdag werd bekendgemaakt.

Het zei ook dat de stap waarbij vier toonaangevende Poolse luchtvaartbedrijven hun krachten bundelden “onder hetzelfde dak” het begin markeerde van de “integratie” van de luchtvaartsector in Polen en in Midden- en Oost-Europa.

In augustus gaf het Poolse Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming (UOKiK) “toestemming aan PGL om LOT, LOTAMS, LSAS en LST over te nemen”, aldus de verklaring.

Toen de Poolse regering begin januari de oprichting van de nieuwe luchtvaartgroep aankondigde, verklaarde het officiële kapitaal van 1,2 miljard złoty (EUR 290 miljoen, USD 350 miljoen), dat de consolidatiestrategie overeenkomt met vergelijkbare trends in West-Europa.

Ze zeiden ook dat het de bedoeling was om de Poolse luchtvaartaanbieders in staat te stellen om effectiever te concurreren met mondiale rivalen, terwijl ze munt slaan uit een groeiende markt voor luchtreizen en een geplande nieuwe hub luchthaven nabij Warschau.

LOT CEO Rafał Milczarski leidt de nieuwe groep als haar voorzitter van de raad van bestuur, het IAR persbureau merkte op dat de Poolse luchtvaartgroep op woensdag van de grond is gekomen.

Bron: IAR, PAP, CEC Government Relations, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl