De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Locale gov’t ‘cliques’ moeten vertrekken aldus Poland’s heersende partijleider

In een campagnetoespraak heeft de leider van de heersende conservatieven van Polen gezworen om te vechten tegen wat hij ‘ cliques ‘ en ouderwetse netwerken noemde onder de lokale regeringen in het hele land.

Vooruitlopend op de komende gemeenteraadsverkiezingen in het land, zei Jarosław Kaczyński: “We moeten af van al die cliques in lokale openbare bestuurskantoren,” meldde het Poolse persbureau PAP.

Kaczyński, wiens regerende conservatieve partij Wet en Rechtvaardigheid (PiS) op campagne is voorafgaand aan de lokale verkiezingen in oktober, zei op een conventie zondag dat “bepaalde groepen en bevoorrechte klassen” gezag uitoefenden in lokale gebieden, mensen gelijke kansen ontzeggend in openbare leven, meldde PAP.

“Wet en rechtvaardigheid is in staat om Polen te herstellen,” verklaarde Kaczyński. “Dit geweldige doel van Polen op één lijn met de Europese Unie is haalbaar,” voegde hij eraan toe.

Eerder, bij het toespreken van een conventie in de zuidwestelijke stad Wrocław op zaterdag, deed Kaczyński een beroep op eenheid en niet-partijgebonden samenwerking tussen de lokale overheden en de samenwerking tussen de lokale autoriteiten en de centrale overheid, meldde het Poolse IAR nieuwsagentschap.

Bron: IAR, PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl