De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Een op de vijf Poolse bedrijven heeft Oekraïense werknemers in dienst

Eenentwintig procent van de Poolse werkgevers zegt Oekraïense werknemers in dienst te nemen, heeft een nieuwe studie gevonden.

Een half jaar geleden bedroeg het cijfer 11 procent, blijkt uit onderzoek van de personeelsdienst van het recruitmentbedrijf, de organisatie Employers of Poland en de State Employment Service of Ukraine.

Ondertussen meldde 17 procent van de werkgevers dat ze in de nabije toekomst arbeiders uit de buurlanden ten oosten van Polen wilden aannemen, meldde de krant Dziennik Gazeta Prawna.

Volgens de studie zullen ongeveer 1 miljoen Oekraïense werkzoekers naar Polen reizen voor werk in de komende twee jaar.

Arkadiusz Pączka, plaatsvervangend hoofd van de organisatie Werkgevers in Polen, vertelde de krant: “Wit-Russen zullen de op een na grootste migratiegroep vormen.”

Acht procent van de Poolse bedrijven die werden ondervraagd voor het onderzoek, zei dat ze Wit-Russische arbeiders in dienst hadden.

Werkgevers in sectoren zoals voedselverwerking, diensten en handel zijn vooral geïnteresseerd in het werven van werknemers uit landen buiten de oostelijke grens van Polen, aldus het onderzoek.

Bureaucratie en werkvergunningen werden genoemd als de belangrijkste obstakels voor het werven van Oekraïners en Wit-Russen om in Polen te werken.

Bron: Dziennik Gazeta Prawna, The News.pl {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl