De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen investeren in T obligaties

Het Poolse Ministerie van Financiën zegt dat het in juni bijna 1,2 miljard złoty (EUR 280.000, USD 330.000) aan schatkistobligaties heeft verkocht, een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande maanden.
aandelen

foto Twitter.com

In de voorgaande maand van dit jaar kochten Polen voor gemiddeld 850 miljoen złoty aan staatsobligaties, meldde het Poolse IAR persagentschap op maandag.

Het citeerde een woordvoerder van het ministerie van Financiën, Paweł Jurek, die zei dat de piek deels te wijten was aan speciale bonusobligaties die in juni aan kopers werden aangeboden als een experiment.

Deze obligaties vervallen na 10 maanden en elk biedt een kans om een geldprijs van maximaal 10.000 złoty te winnen, verklaarde Jurek aan IAR.

Onder andere soorten staats obligaties verkocht het ministerie van financiën in juni voor 2,3 miljoen złoty aan hoogrenderende obligaties die specifiek bedoeld waren voor burgers die profiteerden van het Family 500-plus kinderbijslagprogramma van de overheid, zei Jurek.

Dergelijke obligaties, geïntroduceerd in oktober 2016, zijn alleen beschikbaar voor degenen die vallen onder het Family 500 plus programma, dat gericht is op het verlichten van de lasten van kinderopvoeding voor gezinnen.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl