De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen en VS ondertekenen deal om gezondheid en medische wetenschappen te stimuleren

Polen en de Verenigde Staten hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend om nauwer samen te werken in de gezondheid- en medische wetenschappen, aldus functionarissen.

De Poolse minister van volksgezondheid Łukasz Szumowski en de Amerikaanse minister van volksgezondheid en menselijke diensten, Alex Azar, hebben vrijdag de overeenkomst in Washington ondertekend, zo meldt het Poolse IAR persbureau.

Het citeerde de Poolse Szumowski door te zeggen dat de intentieverklaring een basis bood voor nauwere samenwerking tussen specifiek onderzoek en medische instellingen in beide landen.

@ HHSGov @SecAzar, Min. @SzumowskiLukasz & @AmbWilczek hebben vandaag een memorandum van overeenstemming ondertekend dat de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Polen op het gebied van volksgezondheid en biomedische wetenschappen uitbreidt pic.twitter.com/ssVRwoYtYc

– Ambassade van Polen VS (@PolishEmbassyUS) 13 juli 2018

De overeenkomst zal het mogelijk maken om de meest innovatieve behandelingen in te brengen voor Poolse patiënten die lijden aan ziekten zoals kanker, hartproblemen en infectieziekten, zei Szumowski, zoals aangehaald door IAR.

De Amerikaan Azar zei in een tweet dat het memorandum van overeenstemming “de toch al sterke banden” tussen Polen en de Verenigde Staten zal verdiepen en “de samenwerking tussen onze landen in de gezondheid- en medische wetenschappen zal ondersteunen.”

Vandaag heb ik een Memorandum of Understanding getekend met de Poolse minister van Volksgezondheid Szumowski en de Poolse ambassadeur in de Amerika Wilczek, die de toch al sterke banden tussen onze landen zal verdiepen en de samenwerking tussen onze landen in de gezondheid- en medische wetenschappen zal ondersteunen. pic.twitter.com/MoV39GVbmT

– Alex Azar (@SecAzar) 13 juli 2018

Het Hogerhuis van het Poolse parlement keurde op vrijdag een plan goed om de gezondheidszorguitgaven in Polen te verhogen tot ten minste 6 procent van het BBP in 2024, tegen maar liefst 4,78 procent van het BBP dit jaar.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl