De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Bouwproject in Pools Natura 2000 bos onderzocht

Het anti-corruptieagentschap van Polen opende op dinsdag een onderzoek naar een residentieel hoogbouwproject in het midden van een beschermd bos, meldden Poolse media.
Natura 2000

Afbeelding Twitter.com

Inspecteurs van het Centraal Bureau voor corruptiebestrijding (CBA) gingen naar het hoofdkantoor van een regionale milieuautoriteit die in 2015 het startsein gaf voor het bouwproject in het dorp Stobnica in het midden van het Notecka woud in het westen van Polen, , meldde het Poolse IAR persbureau.

Inspecteurs vroegen om documenten met de voorwaarden waaronder de site wordt ontwikkeld, en ze vroegen ook om documenten over de verwachte impact van het project op het gebied, dat deel uitmaakt van het Natura 2000 netwerk van beschermde natuurgebieden van de Europese Unie, zei CBA’s Temistokles Brodowski, zoals aangehaald door IAR.

Eerder op de dag zei de Poolse minister van Milieu, Henryk Kowalczyk, dat een inspectie nodig was om erachter te komen hoe het controversiële project het groene licht kreeg, zo meldde IAR.

Het project werd in april 2015 goedgekeurd door de regionale Milieu Bescherming Autoriteit (RDOŚ) in de westelijke stad Poznań op basis van documenten, waaronder een rapport van de investeerder, een in Poznań gevestigd bedrijf genaamd DJT, waarin staat dat het project geen significante negatieve impact heeft op de Natura 2000 site, meldde IAR, daarbij verwijzend naar het ministerie van milieu.

Volgens berichten in de media is het gebouw ontworpen om 14 verdiepingen boven de grond te hebben, bekroond door een toren van 48 meter, met bijna 50 appartementen voor ongeveer 100 huurders en 10 man onderhoudspersoneel, zei IAR.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl