De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen zal nieuwe Amerikaanse ambassadeur accepteren

De keuze van Donald Trump voor de volgende Amerikaanse ambassadeur in Warschau zal worden aanvaard, ondanks haar kritische opmerkingen over een anti-lasterwet, zei een Poolse presidentiële assistent vrijdag.
ambassadeur

Georgette Mosbacher nieuwe ambassadeur voor de VS in Polen – afbeelding Twitter.com

Krzysztof Szczerski, een senior adviseur voor buitenlandse politiek van president Andrzej Duda, zei dat het Poolse staatshoofd de legitimiteit van Georgette Mosbacher zou accepteren als ze naar Warschau zou worden geplaatst ondanks haar “onnodige en verkeerde” opmerkingen eerder deze week.

Tijdens een nominatie hoorzitting in de Amerikaanse Senaat op dinsdag, bekritiseerde Mosbacher een Poolse anti-lasterwet, en beschuldigde zij hem ervan de golf van antisemitisme in Oost-Europa op gang te hebben gebracht, aldus rapporten.

Ze sprak zich ook uit voor het accepteren van een bepaald aantal vluchtelingen door Polen.

De 71-jarige genomineerde vertelde de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen dat ze klaar was om Amerika’s steun voor ‘essentiële vrijheden’ in Polen te uiten.

“Ik ben me bewust van de recente bezorgdheid over respect voor democratische instellingen in Polen – vrijheid van meningsuiting, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de rechtsstaat – en ik ben bereid om onze krachtige steun voor deze essentiële vrijheden te uiten als ik als ambassadeur wordt bevestigd,” zei Mosbacher, zoals geciteerd op de buitenlandse.zaken.senate.gov website.

Szczerski vertelde de Poolse particuliere radio-omroep RMF FM vrijdag dat, ongeacht de opmerkingen die Mosbacher tijdens haar nominatie hoorzitting maakte, “zij een vertegenwoordiger van onze bondgenoot zal zijn”.

Hij zei ook dat de betrekkingen tussen Polen en de Verenigde Staten niet door individuen werden bepaald, maar door de belangen van beide naties, meldde het Poolse PAP persbureau.

Bron: PAP/RMF FM, The News.pl (Englsih version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl