De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen zal de hervormingen van het hof verdedigen

De minister van Buitenlandse Zaken van Polen zei woensdag dat zijn land zijn recht zou verdedigen om zijn rechtssysteem te hervormen te midden van een geschil met Brussel over een strafprocedure tegen Warschau.
EU hof

Het Europese Hof van Justitie – Foto: Cédric Puisney / wikimedia commons (cc-by-2.0.)

Jacek Czaputowicz reageerde op het nieuws dat de uitvoerende macht van de Europese Unie de EU Raad heeft verzocht een formele hoorzitting te houden, gericht op zorgen dat de regerende conservatieven de rechtsstaat in Polen hebben aangetast.

De Poolse heersende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, die eind 2015 aan de macht kwam, heeft dergelijke beschuldigingen ontkend. We zijn klaar om onze positie te verdedigen,” zei Czaputowicz. Hij voegde eraan toe: “We zullen het recht van Polen benadrukken om hervormingen door te voeren en dat deze voldoen aan de EU-normen.”

De Europese Commissie, de uitvoerende macht van de 28 landen tellende Europese Unie, nam in december de ongekende stap om Artikel 7 van het EU Verdrag tegen Polen in te stellen.

De stap betekende dat de uitvoerende macht van de EU de lidstaten van het blok wilde laten verklaren dat de rechtsstaat in Polen werd bedreigd. Dat zou mogelijk de weg vrijmaken voor het opleggen van sancties aan Polen.

De Poolse regering is inmiddels overgegaan tot het wijzigen van de betwiste juridische wijzigingen.

Maar tijdens een debat over Polen in het Europees Parlement in Straatsburg op woensdag herhaalde vicevoorzitter van de Commissie Frans Timmermans kritiek op gerechtelijke hervormingen in Polen, waarbij hij zei dat ze de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht bedreigden.

Czaputowicz heeft eerder gezegd dat er weinig ruimte is voor verder compromis met Brussel.

Bron: IAR/PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl