De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen, Hongarije gaan gezamenlijke hulp bieden aan Midden-Oosten, Afrika

Polen en Hongarije hebben volgens rapporten een memorandum geschreven om samen te werken bij het verstrekken van humanitaire hulp aan het Midden-Oosten en Afrika.
hulp

Twitter.com

Onder het memorandum, dat donderdag werd ondertekend in Boedapest, zullen de twee landen gezamenlijke humanitaire projecten uitvoeren op gebieden zoals het door oorlog verscheurde Syrië, zo meldt de Poolse radio-omroep.

In een dergelijk project zijn Polen en Hongarije van plan gezamenlijk de bouw van een weeshuis van 1,6 miljoen euro voor ten minste 120 kinderen in de Syrische stad Homs te financieren, aldus de Poolse minister voor humanitaire hulp, Beata Kempa, die het memorandum samen met het Hongaars heeft ondertekend Minister van Buitenlandse Zaken Péter Szíjjártó.

Kempa zei vorige maand dat Polen elk jaar meer aan humanitaire hulp besteedt.

Vorig jaar heeft Polen 181 miljoen złoty toegewezen voor humanitaire hulp en bijna 590 miljoen złoty voor ontwikkelingsprojecten, aldus Kempa. Het resulterende totaal van meer dan 770 miljoen złoty (EUR 180 miljoen, USD 212 miljoen) was ongeveer 357 miljoen złoty hoger dan in 2016, zei ze.

Bron: IAR/PAP/ Polish Radio (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl