De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen gaat miljoenen spenderen aan hulp voor WO II veteranen

h6>Een programma gericht op het ondersteunen van veteranen die ondergronds streden, zij die loyaal waren aan de Poolse regering in ballingschap in de Tweede Wereldoorlog, werd dinsdag aangekondigd door minister van Defensie Mariusz Błaszczak.

Het programma geeft 3 miljoen złoty (700.000 EUR) aan niet-gouvernementele organisaties die beloven om degenen te helpen die meer dan 70 jaar geleden tegen de nazi-Duitse onderdrukkers van Polen gevochten hebben.

De organisaties kunnen veteranen helpen met dagelijkse boodschappen, zoals winkelen, basisreparaties in huis en huishoudelijke taken, zo verklaarde het Poolse Ministerie van Defensie in een verklaring.

Het ministerie hoopt dat het programma jonge mensen, vrijwilligers, scouts en meisjesgidsen zal aanmoedigen om “intergenerationele banden te smeden, Poolse militaire tradities te cultiveren en persoonlijk Poolse oorlogs helden te leren kennen”.

Veteranen zullen profiteren van het programma van 1 augustus – de 74ste verjaardag van de start van de opstand in Warschau – tot 28 december.

De 63 daagse opstand door Polen tegen de Duitse bezetter van de stad zag ongeveer 18.000 strijders en 200.000 burgers gedood voordat de wapens werden neergelegd tegen een beter uitgerust en talrijkere Duitse troepen.

Bron: The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl