De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe NAVO commandostructuur verhoogt Poolse veiligheid

Nieuw goedgekeurde wijzigingen in de commandostructuur van de NAVO betekenen meer veiligheid voor Polen, zei de minister van defensie van het land.
Training internationale eenheden in NATO verband

Afbeelding – Dowództwo Generalne op Twitter.com

Mariusz Błaszczak sprak nadat de NAVO-ministers van defensie in Brussel een nieuwe commandostructuur voor de westerse militaire alliantie op donderdag hadden goedgekeurd.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei dat de veranderingen gericht waren op “het versterken van de verdediging en het afschrikken tegen bedreigingen vanuit elke richting” en “ervoor zorgen dat we de juiste krachten op de juiste plaatsen op het juiste moment hebben.”

De NAVO-chef vertelde donderdagavond aan een persconferentie in Brussel dat de ministers “overeengekomen zijn om de nieuwe commandostructuur met meer dan 1.200 personeelsleden te versterken” en dat zij “ook overeengekomen zijn dat ons nieuwe Joint Force Command voor de Atlantische Oceaan in Norfolk zal worden gevestigd, Virginia in de Verenigde Staten. En dat er een nieuw Enabling Command zal worden gevestigd in Ulm in Duitsland. “

Stoltenberg voegde daaraan toe dat “deze hoofdkwartieren essentieel zullen zijn voor versterkingen van het Bondgenootschap over de Atlantische Oceaan en in heel Europa.”

De defensie ministeries die zich in de Belgische hoofdstad verzamelden, besloten ook om de gevechtsgereedheid van de NAVO-troepen in de lidstaten te vergroten, zo meldde het Poolse persbureau van de openbare omroep, het IAR nieuwsagentschap.

Polen Błaszczak vertelde donderdag aan journalisten in Brussel dat al deze veranderingen gunstig waren voor Polen en het land veiliger maakten.

“We zijn geïnteresseerd in het zien van een situatie waarin, in het geval van een crisis, een toestand van gevaar is, we zullen weten dat een mogelijke aanval zal worden beantwoord met een snelle en beslissende reactie van de Atlantische Alliantie,” zei hij.

De beslissingen van de NAVO-ministers van Defensie in Brussel zullen formeel van kracht worden nadat ze zijn goedgekeurd door NAVO-leiders tijdens hun komende top in Brussel half juli, meldde het IAR persbureau.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl