De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gesubsidieerde schoolbenodigdheden voor 4,6 miljoen kinderen in Polen

Ongeveer 4,6 miljoen kinderen in Polen zullen profiteren van een nieuwe overheidssubsidie voor de aankoop van schoolbenodigdheden, zei minister Elżbieta Rafalska op maandag.
school

schoolbenodigdheden – afbeelding Pixabay.com

Minister Elżbieta Rafalska van Gezin, Arbeid en Sociaal beleid zei dat het “Good Start” -programma van de Poolse conservatieve regering bedoeld was om “elke schoolleerling, elk kind dat een schooljaar startte, te voorzien van steun ten bedrage van 300 złoty [EUR 70, USD 83]. ”

De premier van Polen, Mateusz Morawiecki, zei medio april dat zijn regering zou helpen de aanschaf van schoolbenodigdheden voor kinderen te financieren – door ouders een hand-out van 300 złoty aan te bieden voor elk kind onder de 18 jaar vóór het begin van elk schooljaar.

Morawiecki kondigde het nieuwe overheidssubsidieprogramma aan omdat de heersende conservatieven van Polen elkaar ontmoetten in Warschau om hun eerste twee jaar aan de macht te bespreken en hun prioriteiten voor de komende jaren uiteen te zetten. De vijf vooruit geschoven punten van beleid.

Het lijkt er echter op dat kinderen die in weeshuizen wonen uitgesloten zijn van dit voordeeltje, we hopen u hierover nog nader te informeren. De kans bestaat dat er achteraf toch, net als bij 500+ restricties zijn.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl