De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Geplande Poolse luchthaven niet welkom in lokale stemming

Vierentachtig procent van de kiezers die deelnamen aan een lokaal referendum hebben zich volgens rapporten gekeerd tegen een ambitieus plan voor de bouw van een grote nieuwe luchthaven in het centrum van Polen.
stemmen

Rama/wikicommons

Bewoners in de wijk Baranów, 45 km ten westen van de hoofdstad Warschau, hebben op zondag overweldigend gestemd tegen de geplande bouw van een van de grootste hub luchthavens in Europa in hun buurt, zo meldde het Poolse persbureau IAR.

Zestien procent van de kiezers stemde in met het plan, met een opkomst van 47 procent, zei IAR, daarbij verwijzend naar de hoofdstedelijke ambtenaar, Andrzej Kolek.

Een regeringsfunctionaris die belast is met het centrale luchthavenproject – vice-minister van Infrastructuur Mikołaj Wild – zei voorafgaand aan de stemming dat het referendum niet bindend zou zijn, maar dat de stem van het publiek in aanmerking zou worden genomen, aldus IAR.

De Poolse president Andrzej Duda heeft begin juni zijn goedkeuring gehecht aan het plan om de nieuwe hub luchthaven te bouwen.

De luchthaven, die wordt gebouwd tussen Warschau en de centrale stad Łódź, zal naar verwachting tot 100 miljoen passagiers per jaar verwerken en een van de grootste hub luchthavens van Europa zijn nadat deze in 2027 is voltooid.

Het bouwproject begint in 2021 en kost van ongeveer 20 miljard złoty (4,65 miljard EUR, 5,42 miljard USD) tot 30 miljard złoty (7 miljard EUR, 8,15 miljard USD), volgens een schatting van een ambtenaar van het infrastructuurministerie afgelopen jaar.

Bron: IAR,The News.pl (English version0

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl