De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

‘Geen sterk Polen zonder sterke families’

Een sterk gezin is de basis van een sterke samenleving en een hoofdprioriteit voor de conservatieve regering van Polen, zei de premier van het land op zaterdag.

Mateusz Morawiecki sprak over een bijeenkomst van grote families en zei dat “er geen sterk Polen kan zijn zonder sterke gezinnen”.

Hij vertelde de bijeenkomst in de noordwestelijke stad Szczecin dat grote gezinnen hielpen met het bouwen van een ”sterk, mooi en trots Polen … een groot Polen, het Polen van onze dromen”.

Meer dan 1.200 leden van grote gezinnen – die met drie en meer kinderen – uit zowel Polen als andere Europese landen, waaronder Letland, Hongarije en Litouwen, verzamelden zich in Szczecin voor het 6e Landelijke Verdrag van Grote Gezinnen, dat verdubbelde als de 9e Europese Conferentie van grote gezinnen, meldde het Poolse persagentschap IAR.

Het PAP persbureau merkte op dat Morawiecki tijdens het evenement een prijs ontving waarin men hem erkende als een “vriend van grote gezinnen”.

Polen’s sociaal conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS), die eind 2015 aan de macht kwam, heeft tot doel de lasten van de opvoeding van kinderen te verlichten door families met twee of meer kinderen een hand-out van 500 złoty (USD 136, EUR 116) per kind per maand te geven.

Armere families ontvangen de toelage zelfs als ze slechts één kind hebben.

Regeringsministers hebben het “500+” -programma voor armoedebestrijding in Polen geprezen.

Morawiecki zei in maart dat het vlaggenschip kinderbijslagprogramma van zijn regering nog vele jaren zou doorgaan.

Bron: PAP/IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl