De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EU’s Timmermans ‘geïnteresseerd in escalerende’ ruzie met Polen

Een hoge medewerker van de Poolse president heeft de Europese ambtenaar Frans Timmermans aangevallen omdat hij “geïnteresseerd was in een escalatie” van een geschil tussen Brussel en Polen.

Brussel

Andrzej Dera sprak aan de vooravond van het verwachte bezoek van Timmermans aan Warschau.

Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, probeert het geschil tussen de EU commissie en Polen “te gebruiken om zijn positie in Europa te vergroten”, zei Dera zondag, zoals geciteerd door de Poolse radio-omroep.

Timmermans zei vorige week op Twitter dat hij maandag naar Warschau zou gaan om met premier Mateusz Morawiecki de rechtsstaat in Polen te bespreken.

Ik reis maandag 18 juni naar Warschau om de rechtsstaat in Polen
te bespreken met premier @MorawieckiM @PremierRP
– Frans Timmermans (@TimmermansEU) 12 juni 2018

Polen’s minister van Buitenlandse Zaken Jacek Czaputowicz zei vorige week dat zijn land zijn recht zou verdedigen om zijn rechtssysteem te hervormen te midden van een geschil met Brussel over een strafprocedure tegen Warschau.

De Europese Commissie, de uitvoerende arm van de Europese Unie met 28 naties, nam in december de ongekende stap om artikel 7 van het EU-Verdrag tegen Polen in te stellen, waardoor de druk op Warschau toeneemt vanwege controversiële wijzigingen in het rechtsstelsel door de conservatieven van het land.

De stap betekende dat de uitvoerende macht van de EU de lidstaten van het blok wilde laten verklaren dat de rechtsstaat in Polen werd bedreigd. Dat zou mogelijk de weg vrijmaken voor het opleggen van sancties aan Polen.

De Poolse regering is inmiddels overgegaan tot het wijzigen van de betwiste juridische wijzigingen.

Volgens een Pools Europarlementslid zijn de topambtenaren van de EU in Brussel oneens over de procedure van artikel 7 tegen Warschau.

Bron: Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl