De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europa veilig wanneer Berlijn en Warschau samenwerken

Europa is veilig wanneer Berlijn en Warschau elkaar respecteren en samenwerken, heeft de Poolse president gezegd.
Warschau

Ballroom in het Koninklijke kasteel in Warschau – © Marek and Ewa Wojciechowscy / Trips over Poland / CC-BY-SA-3.0, 2.5, 2.0, 1.0 & GDFL

Andrzej Duda zei op een conferentie in Warschau dinsdag dat de Pools-Duitse betrekkingen een belangrijk element van de Europese orde waren.

Hij voegde eraan toe dat de lessen die geleerd zijn uit de verwarde geschiedenis van de twee buurlanden in de afgelopen eeuw of zo, “moeilijk maar ook inspirerend” waren.

De bezoekende Duitse president Frank-Walter Steinmeier woonde ook de conferentie van Warschau bij, die gericht was op de Pools-Duitse betrekkingen en het partnerschap van de twee landen binnen de Europese Unie.

“Europa, met Polen en Duitsland erin, is alleen veilig als Berlijn en Warschau elkaar erkennen en respecteren en kunnen samenwerken,” vertelde Duda aan de bijeenkomst, zoals geciteerd door het Poolse nieuwsagentschap PAP.

De conferentie “Polen en Duitsland in Europa” werd gehouden in het koninklijke kasteel van de Poolse hoofdstad als onderdeel van de viering van de honderdste verjaardag van het herwinnen van onafhankelijkheid van Polen.

De conferentie volgde gesprekken tussen de twee presidenten.

Duda bedankte dinsdag zijn Duitse tegenhanger dat hij de eerste leider was die Warschau bezocht om het eeuwfeest van Polen dat zijn onafhankelijkheid herwon te markeren.

Steinmeier is dinsdag een tweedaags bezoek aan Polen begonnen voor besprekingen over de betrekkingen tussen de twee buurlanden.

Polen herwon zijn onafhankelijkheid op 11 november 1918, de dag dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, na 123 jaar buitenlands gezag.

Bron: PAP, The News.pl (English versio)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl