De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse onafhankelijkheid eeuwfeest wordt tot 2021 gevierd

Een reeks culturele evenementen die de 100ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Polen vieren, zal minstens tot 2021 duren, zei een regeringsfunctionaris.

Polen herstelde zijn soevereiniteit op 11 november 1918, de dag dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, na 123 jaar vreemd gezag.

Viceminister van Cultuur Jarosław Sellin vertelde woensdagavond aan de openbare omroep Poolse Radio dat festiviteiten onder meer tentoonstellingen, concerten, historische re-enactments, lezingen en speciale geschiedenislessen op scholen zouden omvatten.

Het ministerie van Cultuur zal bijna 220 van dergelijke initiatieven helpen financieren, zei Sellin.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie deze selecteerde uit een totaal van 2.500 projecten die werden ingediend voor medefinanciering als onderdeel van het Niepodległa (Onafhankelijke) programma van de overheid.

Het onafhankelijkheid programma loopt tot 2021, “en misschien zelfs 2022,” zei Sellin.

“We willen dat het programma niet alleen gebeurtenissen omvat die het herwinnen van onafhankelijkheid markeren” in 1918, maar ook laten zien hoe het werd geconsolideerd in de jaren die volgden,” zei Sellin.

Het programma biedt honderden evenementen in het buitenland om de Poolse geschiedenis en cultuur wereldwijd te promoten, vertelde Sellin aan de Poolse radio.

Bron: Polish Radio/IAR (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl