De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse medische autoriteit pleit voor strengere wetgeving

De Poolse Hoge Medische Raad heeft opgeroepen tot strengere wetten inzake voedingssupplementen, meldde een dagblad op woensdag.
Omega 3

gezond110.nl

In 2017 hebben producenten 15.000 nieuwe voedingssupplementen op de markt gebracht, meer dan in de voorafgaande negen jaar samen, volgens het dagblad Rzeczpospolita.

Een studie uitgevoerd door de Medische Universiteit van Łódź in centraal Polen heeft aangetoond dat 50 procent van de Polen vindt dat voedingssupplementen veilig zijn om te gebruiken, hoewel niet meer dan 0,5 procent van dergelijke producten medisch worden getest door de Chef Sanitaire Inspectie, zei Rzeczpospolita.

De Poolse wet vereist niet dat voedingssupplementen getest moeten worden voordat ze te koop worden aangeboden, aldus de krant.

De Poolse voedingssupplementenmarkt bedroeg in 2017 4,02 miljard złoty (EUR 940 miljoen, USD 1,12 miljard), met Polen die jaarlijks 240 miljoen van dergelijke producten kopen, meldde Rzeczpospolita.

Ondertussen ondervindt meer dan 11 procent van de mensen die voedingssupplementen gebruiken ongewenste neveneffecten, volgens de studie van de Medische Universiteit van Łódź.

Bron: Rzeczpospolita, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl