De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen verzet zich tegen geplande nieuwe EU begroting

Polen verzet zich tegen de door de EU voorgestelde nieuwe begroting, aldus rapporten.
Euro

Sluitende begroting afbeelding – Twitter.com

De Poolse minister van Europese Zaken, Konrad Szymański, zei maandag in Brussel dat Warschau geen “revolutionaire” bezuinigingen zou accepteren, zo meldde het Poolse persbureau PAP.

De Europese Commissie, de uitvoerende macht van het blok, stelde op 2 mei een nieuwe EU-begroting op lange termijn voor 2021-2027 voor.

De commissie schatte dat in nominale termen – niet gecorrigeerd voor inflatie – de uitgaven voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid van het blok met 5 procent zouden worden verlaagd en voor het cohesiebeleid met 7 procent, aldus PAP.

Maar Szymański zei dat in reële termen de bezuinigingen respectievelijk 10 en 15 procent zouden bedragen.

“We zijn klaar om te discussiëren over evolutionaire beleidshervormingen en evolutionaire hervormingen van de EU-begroting, maar we zijn niet bereid om revolutionaire bezuinigingen te accepteren, vooral in het cohesiebeleid en het gemeenschappelijk landbouwbeleid,” voegde Szymański toe.

Polen is de grootste ontvanger van cohesiefondsen van de Europese Unie in het kader van de begroting 2014-2020 van het blok.

Het cohesiebeleid van de EU is erop gericht om banen te scheppen, het concurrentievermogen van bedrijven te vergroten, economische groei en duurzame ontwikkeling te bevorderen en de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren, aldus de Europese Commissie.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl