De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Ouders van gehandicapte volwassenen schorten het protest op

Ouders van gehandicapte volwassenen zeiden dat ze op zondag een protest hebben opgeschort, een protest waarin ze gedurende 40 dagen een deel van het Poolse parlementaire gebouw hadden bezet.
Protest

De laatste dag van het protest – afbeelding Michał Szczerba‏

“Na 40 dagen van voortdurende vernedering en minachting van de regering, schorten we het protest op”, zei protester Iwona Hartwich tijdens een persconferentie op zondag.

De betogers eisen dat uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid worden verhoogd tot het minimum van de maandelijkse werkloosheidsuitkering in Polen, dat ongeveer PLN 1.000 (EUR 240) bedraagt, en voor een extra hand-out van PLN 500 per maand voor gehandicapte volwassenen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.

De regering beloofde hun eerste eis te vervullen en bood een hele reeks aanvullende maatregelen om mensen met een handicap te helpen, zoals kortere wachtlijsten voor specialistische zorg en geen wachtrijen bij apotheken.

Sinds half april hebben de demonstranten een ontmoeting gehad met de Poolse president Andrzej Duda, premier Mateusz Morawiecki en minister van sociaal beleid Elżbieta Rafalska.

Ook oud president Lech Wałęsa bezocht de demonstranten, maar ondanks dat kwam men op een bepaald moment geen stap verder en zette de regering de hakken in het zand. Toen men spandoeken aan de buitenkant probeerde op te hangen, voorzien van Engelse teksten, om de aandacht te trekken van de 600 deelnemers aan de NAVO top in de Sejm, greep parlementsvoorzitter Kuchciński voor de zoveelste keer in.

Het werd de demonstranten weer verboden om buiten te gaan wandelen met de gehandicapten en om gebruik te maken van de badruimte die aanwezig was. De regering weigerde verder met de demonstranten te praten.

Bron: IAR, PAP, naTemat, Wprost, Redactie PN,

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl