De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Meer dan 300 ruimtevaart bedrijven in Polen

Polen heeft meer dan 300 bedrijven die actief zijn in de ruimtevaart technologie sector, 10 keer zoveel als vijf jaar geleden, zei een minister op donderdag.

“Vijf jaar geleden hadden we minder dan 30 bedrijven die zich identificeerden met de ruimtevaart industrie, terwijl we vandaag meer dan 300 van dergelijke bedrijven hebben, de meesten van hen kleine en middelgrote,” zei Jadwiga Emilewicz, de Onderneming en Technologieminister, zoals geciteerd door Polen’s PAP nieuws Agentschap.

Emilewicz sprak met PAP toen ze een conferentie bijwoonde van bedrijven en instellingen die actief deelnamen aan de ontwikkeling van deze sector van de Poolse economie, meldde PAP.

Eind vorig jaar heeft de Poolse regering plannen aangekondigd om meer geld te besteden aan de ontwikkeling van haar ruimtevaart industrie.

Emilewicz vertelde PAP donderdag dat de succesvolle bijdrage van een Pools bedrijf aan NASS InSight-missie getuigt van “het potentieel van de Poolse ruimtevaartindustrie en de vraag naar haar producten.”

Een hi-tech robotapparaat, ontworpen en gebouwd door het innovatieve, in Warschau gevestigde bedrijf Astronika, werd begin mei naar Mars gelanceerd aan boord van een NASA-ruimtevaartuig.

De Space Sector Forum 2018 conferentie in Warschau werd gehouden door een organisatie van werkgevers in de Poolse ruimtevaartsector, samen met het ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs en het Agentschap voor Industriële Ontwikkeling, meldde PAP.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl