De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Hogere arbeidsongeschiktheidsuitkeringen in wet temidden van protest

President Duda tekende op maandag de wetsvoorstellen voor hogere arbeidsongeschiktheidsuitkeringen in de Poolse wet, terwijl een protest voor nog meer welvaart doorgaat.
zorg

Hogere arbeidsongeschiktheidsuitkeringen voor betere zorg – foto Twitter.com

Onder de wetten die zijn ondertekend door president Andrzej Duda, wordt de arbeidsongeschiktheidsuitkering met ongeveer 15 procent verhoogd tot ongeveer PLN 1.000 (EUR 240) per maand.

De wetten bieden mensen met een handicap ook gemakkelijker toegang tot gezondheidszorg, farmaceutische producten en medische apparatuur.

Kamerleden van de regerende Wet en Rechtvaardigheid partij zeiden dat dit huishoudens ongeveer 520 złoty per maand zou besparen.

Maar Iwona Hartwich, een van de ouders die protesteren in Warschau, zei dat demonstranten elke maand een extra uitbetaling in contanten van PLN 500 zouden blijven vragen om de therapiekosten te dekken.

Demonstranten, voornamelijk ouders die zorgen voor hun volwassen gehandicapte kinderen, bezetten sinds halverwege april een hal pad in het Poolse parlementsgebouw.

Een functionaris van het kantoor van premier Mateusz Morawiecki zei maandag dat dinsdag meer voordelen voor mensen met een handicap worden voorgesteld.

Bron: Polish Radio, prezydent.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl