De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Eén op de drie geïnspecteerde speeltuigen in Polen is niet geschikt voor kinderen

Een op de drie stukken speelgoed onderzocht door de Poolse handelsinspectie in het eerste kwartaal van 2018 bleek niet geschikt te zijn voor kinderen, hebben ambtenaren gezegd.

Een deel van het geïnspecteerde was defect, terwijl andere schadelijke chemische stoffen bevatten, aldus het bureau op vrijdag.

Het bureau voerde steekproefsgewijs controles uit in acht provincies en onderzocht 222 stuks speelgoed aangeboden door 92 bedrijven. Meer dan 80 procent van de producten kwam van buiten de EU.

“De resultaten zijn zorgelijk: de inspecteurs hebben fouten gevonden in 30,7 procent van het geïnspecteerde speelgoed,” zei het bureau.

Bijna de helft van het speelgoed, 106 monsters, werd ter keuring voorgelegd aan gespecialiseerde laboratoria. “Het bleek dat 28 van hen (26,4 procent) een slechte constructie hadden of schadelijke chemicaliën bevatten,” zei het bureau.

De resultaten van dit jaar zijn slechter dan die van vorig jaar, waar van de 3.100 geteste speeltuigen bijna een op de vier niet geschikt bleek voor kinderen.

Bron: Dziennik, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl