De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Dierenmishandeling steeds vaker vervolgd in Polen

Het aantal gevallen van dierenmishandeling dat werd behandeld door Poolse openbare aanklagers en rechtbanken steeg in 2017 met 20 procent.

Ook steeg het aantal aanklachten die onder de dierenbeschermingswetgeving voor de rechter werden gebracht met 30 procent, volgens Rzeczpospolita.

Officieren van justitie hebben in 2017 4.140 gevallen onder dierenbeschermingswetgeving onderzocht, waaronder 2.380 gevallen van mishandeling en 1760 gevallen van het doden van dieren, heeft de krant Rzeczpospolita gemeld.

In 2016 werden in totaal 3.451 gevallen onderzocht in het kader van dierenbeschermingsvoorschriften, waaronder 1.942 met klachten voor dierenmishandeling.

Meer dan 800 aanklachten wegens dierenmishandeling werden in 2017 door de parketten uitgevaardigd.

Het aantal zaken dat wordt afgehandeld door parketten en rechtbanken zal waarschijnlijk toenemen als gevolg van strengere wetten tegen dierenmishandeling, zei Rzeczpospolita.

In januari keurde het Poolse parlement nieuwe regels goed die de maximale gevangenisstraf verhoogden voor diegenen die dieren mishandelden en doodden van twee tot drie jaar, en de maximale gevangenisstraf voor wreedheid tot vijf jaar. De wetgeving introduceerde ook een levenslangverbod op het houden van dieren wanneer overtreders worden veroordeeld voor wreedheid.

Source: Rzeczpospolita, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl