De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

VS wil Oekraïne in de NAVO zien

De Verenigde Staten willen dat Oekraïne in de toekomst lid wordt van de NAVO, heeft de permanente vertegenwoordiger van de VS bij de NAVO, Kay Bailey Hutchison, gezegd.

Hoewel de weg naar het NAVO-lidmaatschap lang is voor veel landen en “er gaat niets onmiddellijk gebeuren … willen we je lidmaatschap van de NAVO, laat me je dat verzekeren”, zei Hutchison donderdag in Kyiv, zoals geciteerd door de website ukrinform.net.

Ze zei ook dat het onlangs goedgekeurde jaarlijkse nationale samenwerkingsprogramma van Oekraïne met de Westerse defensiealliantie, de volgende stap was die de NAVO en Oekraïne samen konden nemen.

Het jaarlijkse nationale programma is een goed hulpmiddel voor Oekraïne om verder te gaan met het veiligstellen van het NAVO lidmaatschap, voegde Hutchison eraan toe.

Hutchison nam op donderdag deel aan het Kyiv Security Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van politici en experts die zich bezighouden met internationale veiligheidsvraagstukken.

Ik ben blij om op het Kyiv Security Forum te zijn en te discussiëren over
@ NATO’s sterke partnerschap met #Ukraine. We hebben het lidmaatschap
lang gesteund en moedigen voortdurende vooruitgang aan bij de hervorming
van het defensiebeleid en de bestrijding van corruptie. #ksf2018 pic.twitter.com/eM0tyQLUXK
– Ambassadeur Hutchison (@USAmbNATO) 12 april 2018

Ondertussen zei de Oekraïense president Petro Poroshenko afgelopen donderdag, dat zijn land zou aandringen op het veiligstellen van een actieplan voor het lidmaatschap, een formele stap om toe te treden tot de NAVO.

Hutchison zei dat, voordat zij toetreedt tot de alliantie, Oekraïne hervormingen moet doorvoeren om het land dichter bij de normen van de NAVO-lidstaat te brengen.

Bron: ukrinform.net, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl