De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Straf voor Russische piloot alarm veroorzaakte

Een rechtbank deelde op vrijdag een zes maanden durende voorlopige gevangenisstraf uit aan een Russische piloot die een vliegverbod overtrad tijdens een bezoek van paus Franciscus aan Polen in 2016.
Russisch gevechtsvliegtuig

Russische Sukhoi Su-35 gevechtsvliegtuig – wikipedia

Vanwege een strakke beveiliging hebben de Poolse autoriteiten twee F16 straaljagers de lucht ingestuurd om Russische piloot te onderscheppen, toen ze geen contact konden opnemen met de Rus, die had deelgenomen aan de wereldkampioenschappen aerobatics in Polen. Hij was vanuit het naburige Tsjechië ingevlogen.

De Rus zei dat hij niet had geweten dat paus Franciscus een bezoek bracht aan Polen voor de Wereldjongerendagen, een van de grootste internationale religieuze bijeenkomsten.

Een rechtbank in Radom, ten zuiden van Warschau, gaf de Russische piloot ook de opdracht om een boete van 10.000 złoty (USD 2.950, EUR 2.400) te betalen.

Tijdens zijn vijfdaagse pelgrimstocht naar Polen in 2016 bezocht paus Franciscus het voormalige nazi Duitse concentratiekamp Auschwitz, celebreerde de mis, bezocht een kinderziekenhuis en hield een reeks ontmoetingen met jonge katholieke gelovigen van over de hele wereld.

Bron: IAR, The News.pl

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl