De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De index van vrijheid van de pers verwoestend voor Polen.

In het rapport over persvrijheid staat Polen op de 58e plaats. Botswana, Beliza en Madagascar presteren beter. Wat doet PiS? Wat gebeurt er de dag na de publicatie van de verklaring? Sommige journalisten mogen de Sejm niet meer betreden.
World Press Freedom Index

Hoe donkerder het blauw des te beter de situatie – auteur NordNordWest – CC BY-SA 3.0

Polen daalde opnieuw in de “World Press Freedom Index” –een rangschikking opgesteld door de organisatie van Verslaggevers Zonder Grenzen. De auteurs van het rapport, gebaseerd op gebeurtenissen uit een bepaald jaar, onderzoeken de staat van persvrijheid over de hele wereld. In de laatste ranglijst staat Polen op de 58e plaats, dat is 4 plaatsen slechter dan vorig jaar. Wie staat er voor ons? Het is duidelijk dat zijn bijna alle landen in West-Europa, de Verenigde Staten en Canada, maar niet alleen. Betere plaatsen werden ook ingenomen door: Botswana, Belize, Senegal, Burkina Faso en Madagaskar.

Zijn de vrije media het slachtoffer van de PiS-hervormingen

“Het lijkt erop dat niets de wet en rechtvaardigheid kan stoppen, de nationaal conservatieve partij die de verkiezingen in 2015 heeft gewonnen, voordat het zijn plan voor radicale hervormingen heeft doorgevoerd”, aldus het rapport. ]”Een van de slachtoffers” – zoals we in het rapport lezen – van de hervormingen die door PiS worden doorgevoerd, zijn de vrijheid van drukpers.

Waar is de PiS regering gedaald in de organisatie? Onder de omstandigheden die hebben bijgedragen aan dit resultaat was het geval van Tomasz Piątek. Antonia Macierewicz diende een aanklacht in tegen Piątek voor het publiceren van het boek “Macierewicz en zijn geheimen”. Een andere reden is de enorme straf voor TVN, die zou worden opgelegd door de Nationale Raad voor Radio-omroep en Televisie. De Raad wilde, dat het station bijna PLN 1,5 miljoen zou betalen voor het vermeend vooringenomen rapport in de relatie met de Sejm. KRRiT trok zich uiteindelijk van dit idee terug.

Journalisten werden niet toegelaten tot de Sejm

Het rapport is dinsdag gepubliceerd. Ondertussen werden vandaag sommige journalisten die het protest van ouders van gehandicapten wilden melden niet toegelaten tot de Sejm. De kanselarij heeft de toegang tot de Sejm gesloten voor journalisten zonder periodieke kaarten en geeft tijdelijk geen passen voor een dag uit. Informatie hierover verscheen op de website van de Sejm, daarnaast was het Paspoortbureau omheind en bewaakt door de politie.

“Als de informatie over het niet geven van pasjes tot de Sejm niet erg duidelijk was, het paspoortkantoor is afgeschermd en bewaakt door de politie” – schreef op Twitter Patryk Strzałkowski, een journalist van Gazeta.pl.

Laten we u eraan herinneren dat Polen in 2016 in de rangorde is gedaald van plaats 18 tot plaats 47, en in het volgende rapport van 2017 naar 54.

Bron: WPFI, Verslaggevers Zonder Grenzen, wiadomosci.gazeta.pl przez dbd język po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl