De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

UK PM praat met Polen voorafgaande aan Brexit

De Britse premier Theresa May ontmoette op donderdag vertegenwoordigers van de Poolse diaspora in het VK voor gesprekken voorafgaand aan de Brexit, meldde de onet.pl website.

Tijdens haar bezoek aan het Poolse sociaal-culturele centrum in Londen, sprak May met Poolse werknemers, bedrijfseigenaars, liefdadigheidswerkers en academici over het plan van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, zei onet.pl.

Zakenvrouw en investeerder Marta Krupińska, de enige Poolse vrouw op de de Evening Standard’s 2017 lijst van meest invloedrijke Londenaren, werd door de website onet.pl geciteerd als zeggend dat May vriendelijke leuzen heeft herhaald maar geen specifieke beloften heeft gedaan.

Maar socioloog Roch Dunin-Wąsowicz van de London School of Economics zei dat May oprecht bezorgd was over de Poolse gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk, volgens onet.pl

Hij merkte op dat Pools de op één na meest gesproken taal is na Engels in het VK, zei onet.pl.

Ongeveer 3,3 miljoen burgers van de Europese Unie wonen in het VK, waaronder ongeveer een miljoen Polen die de grootste etnische minderheid van het land vertegenwoordigen, meldde onet.pl.

Naar verwachting zal Groot-Brittannië volgend jaar maart het blok verlaten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl