De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Rusland zou de bezetting van de Krim moeten stoppen, zegt Polen

Rusland zal “de pijnlijke gevolgen van sancties en isolement voelen” tenzij het terugkeert naar de naleving van het internationale recht, zei het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag, vier jaar nadat Moskou de Krim annexeerde.
Krim

Het Swallow’s Nest-kasteel dichtbij Gaspra, Yalta-gemeente – Krim-Oekraïne – auteur A.Savin CC BY-SA 3.0

“Het is nu vier jaar geleden dat Rusland de Oekraïne binnenviel en de Krim in bezit nam”, zei het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring op zijn website.

“De schending van de territoriale integriteit van een soevereine staat en de illegale bezetting, hebben de erfenis van het vreedzame einde van de confrontatie met de Koude Oorlog en de opening van de internationale gemeenschap en Rusland tot samenwerking rond het begin van de eeuw, ongedaan gemaakt”, voegde de verklaring daaraan toe.

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken drong aan op respect voor de territoriale integriteit van Oekraïne en zei dat het de Krim als een deel van Oekraïne beschouwde.

“Samen met de democratische internationale gemeenschap herhalen we onze oproep aan Rusland om de bezetting van de Krim te stoppen en zich terug te trekken uit zijn strategie om geweld te gebruiken als een middel om buitenlandse politiek na te streven. Het draagt bij tot toenemende instabiliteit van de mondiale veiligheidsorde en kan leiden tot verdere escalatie van spanningen in internationale betrekkingen,” voegde het ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe.

Bron: msz.gov.pl, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl