De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Profiteren kleine winkels van de handelsregels op zondag?

Een dag na de eerste zondag van de beperkte handel in Polen, zei een hoge presidentiële assistent dat kleinere winkels baat kunnen hebben bij de nieuwe regels.

winkels

Paweł Mucha, het plaatsvervangend hoofd van het kantoor van president Andrzej Duda, zei dat beperkingen op de handel op zondag “een zekere reden voor klachten zijn vanuit het oogpunt van de consument”.

Maar hij voegde de beperkingen toe: “het kan positieve effecten hebben voor kleine en middelgrote ondernemers”.

Zondag was de eerste dag waarop de handel werd verboden volgens nieuwe regels die eind januari door Duda in de wet zijn ondertekend.

Mucha vertelde maandag aan de Poolse Radio: “Als we een enorme hypermarkt gesloten hebben, dan is er een natuurlijke kloof voor kleinere winkels en als het zich in deze richting zou ontwikkelen, zou ik zeer tevreden zijn.”

Hij waarschuwde dat meer dan één zondag beperkte handel vereist is voor een “alomvattende beoordeling” van de impact van de nieuwe regels. Hij voegde eraan toe dat soortgelijke regelgeving bestaat in veel andere Europese landen.

Handelen in Polen wordt dit jaar elke zondag op twee zondagen verboden. Het verbod zal in 2019 worden uitgebreid tot drie zondagen per maand, terwijl in 2020 de handel op alle zondagen behalve zeven verboden is, inclusief die in de aanloop naar Kerstmis en Pasen.

Winkeliers kunnen op zondag zaken doen zolang ze zelf de klanten bedienen.

Het verbod is niet van toepassing op verkooppunten zoals online winkels, tankstations, luchthavens, bakkerijen, apotheken en bloemenwinkels.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl