De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen word groen voor St. Patrick’s Day

Ongeveer 120 evenementen staan op de kalender als Polen samenkomt met Ierland in het vieren van St. Patrick’s Day.
St. Patricks Day

Een St Patrick’s Day parade in Dublin- auteur William Murphy – CC BY-SA 2.0

Terwijl de Ieren hun nationale feestdag vieren op 17 maart, zijn sommige van de evenementen al aan de gang in Polen als onderdeel van een jaarlijks festival.

De Ierse ambassadeur Gerard Keown zei in zijn opmerkingen tijdens de opening van het St. Patrick’s Festival in Polen, dat St. Patrick’s een dag is waarop iedereen zich Iers kan voelen.

Hij zei ook dat historische gebouwen in 19 Poolse steden op zaterdag groen zouden worden verlicht “in een viering van de Iers-Poolse vriendschap”.

Het cultuurpaleis in de hoofdstad Warschau, het stadhuis in de westelijke stad Poznań en het kasteel van de Duitse orde in Malbork, in het noorden van het land, zullen een van de mijlpaal Poolse gebouwen zijn die groen zullen worden als onderdeel van het bredere project Global Greening op zaterdag.

De Ierse ambassade heeft op haar website gezegd dat de Poolse gemeenschap in de Republiek Ierland, goed is voor 3 procent van de bevolking van dat land, en wordt gewaardeerd en verwelkomd door de Ierse samenleving.

St. Patrick’s Day-evenementen in Polen omvatten concerten, tentoonstellingen, lezingen en een Irish Ball in Warschau met fondsenwerving voor een Poolse liefdadigheidsinstelling.

Ondertussen heeft de Ierse minister van Staat voor Huisvesting en stadsontwikkeling, Damien English, de Poolse steden Poznań en Wrocław bezocht voor de Ierse Smart City Solutions en Irish Innovation Forum evenementen die daar werden gehouden.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl