De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen vinden Tsjechen en Italianen het leukst

De Tsjechen en Italianen staan bovenaan de lijst van landen die Polen het leuks vindt, volgens een enquête.

Polen voelen zich ook positief over Amerikanen en Britten, gevolgd door Slowaken, Hongaren en Spanjaarden, zegt de CBOS enquêteur.

Ondertussen, leiden Arabieren de lijst van landen waar Polen het meest negatief over zijn, gevolgd door Roma en Russen, zo bleek uit de enquête.

Vierenveertig procent van de respondenten zei dat ze gek waren op Tsjechen en Italianen, terwijl 43 procent zei dat ze van Amerikanen en Britten hielden.

Aan de andere kant van het spectrum zei 62 procent van de ondervraagden dat ze zich negatief voelden over Arabieren, terwijl ongeveer 59 procent zei dat ze een hekel hadden aan Roma en 49 procent noemde Russen.

Het onderzoek toonde ook aan dat Polen zich minder positief voelen over andere landen die ze vorig jaar hebben bezocht.

Positief sentiment over Tsjechen daalde met 15 procentpunten, terwijl het daalde met 13 punten in het geval van Italianen en met 11 punten voor Amerikanen.

De grootste daling van positieve gevoelens werd opgetekend in het geval van Wit-Russen en Duitsers, elk met 16 punten ten opzichte van vorig jaar, zei CBOS.

De studie werd uitgevoerd van 1 tot 8 februari op een representatieve steekproef van 1.057 volwassen respondenten met behulp van de computer assisted personal interviewing (CAPI) methode.

Bron: rp.pl, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl