De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen verdacht van brandstichting aanval op Hongaars centrum in Oekraïne

Het Poolse veiligheidsagentschap (ABW) peilt naar een brandstichting die vermoedelijk door Polen is uitgevoerd op een gebouw dat wordt gebruikt door een Hongaarse culturele vereniging in West-Oekraïne, meldt het PAP persbureau.

Het agentschap hield drie verdachten aan voor het incident in de stad Uzhhorod en twee van hen zijn uiteindelijk aangehouden door een rechtbank, volgens PAP.

‘Internationale contacten’ onderzocht

Stanisław Żaryn, een woordvoerder van de chef speciale diensten van Polen, zei: “De interne veiligheidsdienst onderzoekt verschillende invalshoeken in dit geval met betrekking tot de poging in Oekraïne om het gebouw in brand te steken … inclusief de internationale contacten van de gevangen gezette mensen.”

Een Oekraïense functionaris zei dat de brandstichters tot de Poolse radicale pro-Russische Falanga organisatie behoorden, meldde het IAR-persbureau.

Ondertussen meldde het PAP bureau, dat de verdachten na een reis naar Oekraïne vanuit Slowakije twee pogingen deden om het Hongaarse centrum in brand te steken op 4 februari, een om ongeveer 1 uur en de tweede een paar uur later.

Russische speciale diensten verdacht

Ze hebben hun activiteiten vastgelegd met een videocamera, zei PAP.

Volgens het plaatsvervangend hoofd van de veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) Viktor Kononenko, traden de brandstichters op namens de Russische speciale diensten, meldde PAP.

Uzhhorod ligt in de regio Zakarpattia in het zuidwesten van Oekraïne, met een Hongaarse minderheid van 150.000 inwoners.

Bron: PAP/IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl