De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

MEP’s slaan EU-baas om de oren wegens felicitatie aan Poetin

Twaalf leden van het Europees Parlement schreven naar het hoofd van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, dat hij de annexatie van de Krim niet had vermeld toen hij Vladimir Poetin feliciteerde met het winnen van de presidentsverkiezingen in Rusland.
Juncker

Radio Free Europe / Radio Liberty journalist Rikard Jozwiak plaatste een brief op Twitter ondertekend met de namen van afgevaardigden van het Europees Parlement, waaronder de Poolse conservatieve Anna Fotyga.

De brief, zoals gepost door Jozwiak, zei: “We zijn erg teleurgesteld dat de gelegenheid werd gemist om … de Russische leider te herinneren aan de illegale bezetting en annexatie van de Krim, een betreurenswaardige en onaanvaardbare daad en schending van het internationale recht.”

Het voegde hieraan toe: “Volledige eerbiediging van de territoriale integriteit en soevereiniteit van Oekraïne is precies wat de EU van Rusland verwacht, als bijdrage aan het herstel van zowel pan-Europese veiligheid als positieve betrekkingen met de EU.”

  een dozijn Europarlementariërs hebben aan @JunckerEU geschreven
  in de verhandeling over de manier waarop hij #Putin feliciteerde na zijn
  verkiezingswinst en merkte op dat hij een gelegenheid gemist had om de
  leider van #Russia te herinneren aan de illegale annexatie en bezetting
  van #Crimea. #Ukraine pic.twitter.com/XpBOrQg7Oj

  – Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 22 maart 2018

Juncker wenste Poetin “alle succes” na de herbenoeming van de Russische president voor een vierde ambtstermijn.

Zijn felicitaties aan de Russische president trok kritiek in de conservatieve media.

De nieuwswebsite van Britain’s Express.co.uk zei dat Juncker “met een woedende terugslag te maken kreeg” na zijn felicitaties aan Poetin.

De website meldde dat Juncker’s “gushing missive” de vergiftiging van een Russische ex-spion in Groot-Brittannië niet had genoemd.

Afgelopen vrijdag zei de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Jacek Czaputowicz dat Warschau “zeker” was dat Moskou betrokken was bij een vermoedelijke zenuwgas aanval op de voormalige Russische spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in Salisbury, Zuid-Engeland, op 4 maart.

Rusland annexeerde de Krim uit Oekraïne in maart 2014 na een referendum waarvan de Oekraïense autoriteiten en het Westen zeiden dat het illegaal was. Eerder gebruikten Russische soldaten in ongemarkeerde uniformen strategische faciliteiten op het schiereiland van het Oekraïense leger en de lokale autoriteiten.

Bron: eurointegration.com.ua/.express.co.uk, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl