De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Pushers tijdens de afgelopen maandelijkse Smoleńsk herdenking

Burgers van de Republiek Polen botsten met de politie, de organisatie organiseerde een tegendemonstratie voor de 94e maandelijkse Smoleńsk herdenking, die plaatsvond onder het presidentiële paleis.

De gearresteerde demonstranten kunnen zich straks verantwoorden voor het verstoren van een openbare vergadering. Het verstoren van een openbare vergadering is een wet, die speciaal voor zulke gelegenheden en omstandigheden door Wet en Rechtvaardigheid in het leven is geroepen.

Het incident vond plaats op het kasteelplein op het moment dat de mars van de deelnemers aan de maandelijkse herdenking voorbijging aan de tegendemonstratie van de Burgers van de Republiek Polen. Ten tijdens zingen door de demonstranten van de Dąbrowski Mazurka, kwam de politie en pakte mensen op. Van alle demonstranten werden de gegevens opgeschreven. Dit voor het zingen van het volkslied, is dit een vrij en democratisch Polen?


De politie is duidelijk te zien tussen de zingende mensen. Met dank aan płk Adam Mazguła

De deelnemers aan de tegenmanifestatie verzetten zich tegen de bouw van het Smoleńsk monument, “beledigingen en laster”, en zulke leugens, die naar hun mening, de versie is van de aanval op de presidentiële Tu-154. In plaats daarvan eisten ze “verantwoordelijkheid voor woorden”, “waarheid en tolerantie” en “waardigheid en vrijheid”.

Volgens de aankondigingen van Jarosław Kaczyński zijn er nog twee maanden en hun totale aantal is 96, want dat is het aantal slachtoffers dat tijdens de Smoleńsk crash is overleden.

Bron: wiadomosci.wp.pl język po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl