De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse, Oekraïense vicepremiers voeren gesprekken te midden van spanningen

De Poolse vicepremier Piotr Gliński heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Pavlo Rozenko in Warschau ontmoet om netelige historische kwesties te bespreken te midden van verzuurde relaties over een nieuwe Poolse anti-lasterwet.

De ambtenaren bespraken een Oekraïens verbod op het opgraven van de overblijfselen van Poolse slachtoffers van misdaden in dat land.

Het verbod werd vorig jaar opgelegd, nadat een monument in het oosten van Polen was afgebroken. Het monument was voor het Oekraïense Opstandelinge Leger dat, volgens Poolse onderzoekers, massamoorden uitvoerde in het door de nazi’s bezette Polen.

Rozenko zei dat hij en Gliński ook een betwiste nieuwe Poolse wet behandelden die toelaat dat er een strafrechtelijke procedure wordt gestart tegen iedereen die tussen 1925 en 1950 misdaden van Oekraïense nationalisten ontkent, zoals het bloedbad in Volhynia tijdens de Tweede Wereldoorlog, een zwarte bladzijde in het Pools-Oekraïens relaties.

Rozenko zei: “We hebben veel belangrijke onderwerpen in de Oekraïens-Poolse betrekkingen besproken, waaronder de dreigingen die voortvloeien uit de nieuwe Poolse wet, de rechten en vrijheden van Oekraïners in Polen, de wederopbouw van verwoeste en vernietigde locaties van herinnering, geplande conferenties, vergaderingen , overleg en onderzoek, dialoog en samenwerking worden voortgezet.”

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl