De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse gas reus ontdekt nieuwe gas afzettingen

Het Poolse staats- en gasbedrijf PGNiG zegt dat het nieuwe aardgasvoorraden in het zuidoosten van het land heeft gevonden.
Gas

Nieuwe gas locaties

De reserves, niet ver van de stad Przemyśl, provincie Podkarpackie, houden genoeg gas vast om gedolven te worden voor tientallen jaren, aldus de CEO van het bedrijf.

De ontdekking is mogelijk gemaakt door het gebruik van innovatieve onderzoeks- en boormethoden, heeft CEO Piotr Woźniak gezegd.

Hij heeft eerder gezegd dat PGNiG al meer dan 60 jaar aardgas in het gebied onttrekt, maar nog steeds nieuwe aanwinsten ontdekt.

In de gasvelden bij Przemyśl worden de grootste hoeveelheden aardgas van hoge kwaliteit gewonnen in Polen. Meer dan 64 miljard kubieke meter van de bron, is in de loop der jaren in het gebied gewonnen, volgens rapporten.

De nieuwste ontdekking komt op een moment waarop Polen intensief werkt om zijn afhankelijkheid van Rusland voor gas te verminderen.

Woźniak werd in december geciteerd dat PGNiG geïnteresseerd zou kunnen zijn in het hervatten van pogingen om binnenlandse schaliegasvoorraden te exploiteren als de overheid het regelgevingskader en het belastingstelsel versoepelde.

Bron: money.pl,

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl