De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen’s minister BiZa stelt groep voor om het fascisme te bestrijden

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudziński heeft voorgesteld een intergouvernementele groep op te richten om de verspreiding van het fascisme en andere totalitaire regimes te bestrijden.

Fascisme

De groep zou ook hate crimes aanpakken met betrekking tot etniciteit, nationaliteit, ras en religie.

Brudziński diende het voorstel in bij premier Mateusz Morawiecki, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag.

Het doel van de groep zou zijn om nieuwe wijzigingen in bindende voorschriften uit te werken. “Deze veranderingen zouden grotere effectiviteit mogelijk maken bij misdrijven zoals het publiekelijk propageren van fascisme en andere totalitaire regimes en ook haatdragende taal”, zei het ministerie in zijn officiële verklaring.

Het team zou vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie, Buitenlandse Zaken en Cultuur opnemen, naast de politie, grenswachten, het Agentschap voor interne veiligheid en het nationale parket. De groep staat ook open voor samenwerking met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor mensenrechten.

In januari beloofde Joachim Brudziński de inspanningen te steunen om de radicale nationalistische groep Pride and Modernity (Duma i Nowoczesność) te delegaliseren, die in mei 2017 werd gefilmd ter ere van Hitlers verjaardag in het zuidwesten van Polen.

Het propageren van het fascisme of andere totalitaire regimes in Polen brengt straffen van maximaal twee jaar gevangenisstraf met zich mee.

Bron: IAR, PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl