De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Het kanker gerelateerde sterftecijfer van Polen is het hoogst in de EU

Het kankerpercentage in Polen is lager dan in de meeste landen van de Europese Unie, maar het sterftecijfer is hoger. De Algemene Rekenkamer van het land (NIK) heeft gezegd dat het OESO gegevens betreft.
Kanker

ggg

De Rekenkamer verklaarde dat de behandeling van kanker in Polen minder efficiënt was dan in de meeste andere landen in het blok.

“Polen, Hongarije en Kroatië behoren tot de top drie van landen van de Europese Unie met het hoogste sterftecijfer voor maligne kanker,” zei NIK in een rapport.

“Long- en darmkanker zijn het meest bedreigend, met prostaat- en blaaskanker extra bedreigingen voor mannen en borst- en eierstokkanker voor vrouwen,” voegde NIK eraan toe.

De vergrijzing van de bevolking zal waarschijnlijk een toename van de diagnose van kanker te zien geven en kanker is waarschijnlijk de belangrijkste doodsoorzaak in Polen, aldus het rapport.

Ongeveer 70 procent van de mannelijke kankerpatiënten en 60 procent van de vrouwelijke kankerpatiënten werd gediagnosticeerd na de leeftijd van 60, aldus het rapport.

Ondertussen, zei het rapport dat er onvoldoende gespecialiseerde centra voor de behandeling van kanker in Polen zijn.

“Van de 806 ziekenhuizen die kanker behandelden, behandelde 98 ziekenhuizen 80 procent van de patiënten,” zei NIK, eraan toevoegend dat er een medisch personeelstekort was in Polen en gezondheidszorguitgaven een van de laagste in de Europese Unie was.

Het rapport werd uitgegeven te midden van een aanhoudend artsenprotest.

Medische professionals eisen een hogere gezondheidszorguitgaven en betere lonen en voorwaarden.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl