De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gebrek aan begrip tussen de VS, en Polen komt ten goede aan tegenstanders

Zinnen als “Poolse vernietigingskampen” zijn onnauwkeurig en pijnlijk, maar ze moeten worden bestreden op manieren die waarden zoals vrijheid van meningsuiting beschermen, heeft de Amerikaanse ambassadeur in Polen gezegd.

Paul Jones voegde daaraan toe dat een gebrek aan begrip tussen bondgenoten Warschau en Washington alleen hun tegenstanders ten goede komt.

Ondanks druk van de Verenigde Staten en Israël heeft de Poolse president Andrzej Duda onlangs een betwiste wet ondertekend die een gevangenisstraf kan inhouden voor iedereen die Polen ervan beschuldigt medeplichtig te zijn aan Duitse nazi-misdaden.

De nieuwe regels hebben tot spanningen tussen Polen en Israël geleid en reden tot bezorgdheid in Washington.

Jones zei dat de Verenigde Staten “perfect begrijpen dat Polen zijn goede naam probeert te verdedigen. We zijn het ermee eens dat zinnen als ‘Poolse vernietigingskampen’ onnauwkeurig en pijnlijk zijn.”

“We moeten ze echter bestrijden op een manier die de basiswaarden beschermt. En voor Amerikanen is de meest fundamentele waarde die welke is vastgelegd in het eerste amendement van onze grondwet, ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid.”

“In Amerika hebben we geleerd dat het beste tegengif tegen pijnlijke en onnauwkeurige woorden vrije meningsuiting en onderwijs is.”

Jones voegde hieraan toe: “Een gebrek aan begrip tussen ons – de naaste bondgenoten en partners – komt alleen onze tegenstanders ten goede.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson reageerde onlangs op de ondertekening door Duda van de nieuwe wet door te zeggen dat de Verenigde Staten “teleurgesteld” waren. Tillerson zei dat de wet “de vrijheid van meningsuiting en het academisch onderzoek negatief beïnvloedt.”

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerder bezorgdheid geuit over de gevolgen die de wet “zou kunnen hebben op de strategische belangen en relaties van Polen” – met inbegrip van haar bondgenoot de Verenigde Staten en Israël.

Bron: The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl