De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Directe boetes voor verkeersdelinquenten in Polen

Verkeersovertreders die door de politie in Polen zijn gepakt, kunnen hun boetes nu direct betalen met behulp van creditcards of mobiele telefoons.

Dergelijke betalingen zijn mogelijk gemaakt door nieuwe regelgeving die op donderdag van kracht is geworden en waarbij de nationale verkeerspolitie uiteindelijk zal worden uitgerust met ongeveer 2.000 mobiele terminals.

Het besluit om politieauto’s uit te rusten met dergelijke terminals is onderdeel van de inspanningen om niet-contante betalingen in het openbaar bestuur van Polen als geheel te bevorderen, hebben ambtenaren gezegd.

Iedereen die de verkeersregels schendt en een ticket krijgt, kan ter plekke zijn betalingen doen. Vertelde Antoni Rzeczkowski van het hoofdkwartier van de nationale politie aan het IAR nieuwsagentschap van de Poolse radio.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van Polen, Mariusz Błaszczak, zei vorig jaar dat het ter plaatse betalen van boetes met een creditcard ter plaatse eenvoudiger zou worden.

“Een dergelijke oplossing is absoluut gerechtvaardigd”, zei Błaszczak in mei, eraan toevoegend dat het voor buitenlanders soms problematisch was om hun verkeersovertredingen te betalen.

Op grond van eerdere verordeningen kregen de lokale bevolking tickets om binnen een bepaalde periode te betalen, terwijl niet-Poolse staatsburgers contant moesten betalen.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl